Το μαειρκόν

Ήτουν έναν κοντάριν δυνάμενον που την μιαν ακραν της νησκιας ως την άλλην έμφορτον με χριστουγεννιάτικά τιμαλφή της κυπριακής χωρκάτικης μαγειρικής.

Σαρτζιερα, λούντζες κρασάτες, λουκανικα μυρωδάτα, καρκαλαμιες κρασάτες τζιαι ψηλά πάνω δημμένον καλά το λαρτήν για τες ώρες της κρυάδας.

Νάκκόν τζιθε μέρου μες τες φύζες τες παλλιές τα παστά (περικλειστα στο αγνόν ζωικόν λίπος των βουνών μας, ανευ εισαγωμένων φαρμάκων και άλλων τεχνικών του ππαρα).

Τότες τα μαειρκα της Δρούσιας και της Κύπρου ήταν πλουμισμένα με μιαν αυθεντικότητα και μια γνησιότητα τζιαι κρασιν καλόν για τες γιορτές για μέρες τζιαι νύχτες ωσαν την σήμερον την αύριον την Πρωτοχρονιάν και τα Φώτα με τα ξεροτήανα τα γλυτζιά μέλιν...